Санду назвала рішення про початок перемовин щодо вступу в ЄС «новою сторінкою в історії Молдови»

Санду назвала рішення про початок перемовин щодо вступу в ЄС «новою сторінкою в історії Молдови»

Укрінформ
Президентка Молдови Мая Санду звернулася до громадян після того, як Європейська рада ухвалила рішення розпочати переговори щодо вступу країни до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Сьогоднішнє рішення (Євроради – ред.) розпочати переговори щодо вступу Молдови до Європейського союзу – це наша спільна перемога. 27 лідерів країн ЄС сказали «так» нашій країні, вони сказали «так» нашому європейському майбутньому. Це нова сторінка в нашій історії», - заявила Санду.

У свою чергу прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан також привітав громадян із початком переговорів щодо вступу до ЄС.

«Історичне рішення Європейської ради – це результат зусиль, які ми всі разом із президентом Майєю Санду докладали протягом останніх років. Ми знаємо, що нам треба робити, ми сповнені рішучості продовжувати реформи, щоб якнайшвидше стати частиною великої європейської родини. Молдова – європейська країна. Наше майбутнє – в ЄС», – заявив Речан.

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу назвав рішення Європейської ради «потужним посилом всьому світу від впевненої Європи».

«Рішення Європейської ради — це потужний посил всьому світу від впевненої Європи, яка захищає світ і будує міцне демократичне майбутнє», — написав він у соцмережах.

Читайте також: Зеленський відреагував на рішення Євроради про початок переговорів з Україною

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів Євросоюзу вирішили розпочати переговори про вступ України та Молдови в ЄС.

Фото: Facebook/Maia Sandu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-