Розкрадання на 435 мільйонів рублів: у РФ арештували чиновника, який відповідає за виробництво ракет

Розкрадання на 435 мільйонів рублів: у РФ арештували чиновника, який відповідає за виробництво ракет

Укрінформ
Заступника генерального директора російської державної корпорації "Роскосмос" Олега Фролова заарештували за обвинуваченням у розкраданні коштів під час закупівлі обладнання.

Про це повідомляє The Moscow Times, передає Укрінформ.

За повідомленням Слідчого комітету Росії, разом із ним під варту відправили двох підприємців. Кожному з фігурантів кримінальної справи висунуто обвинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі.

"За версією слідства, Фролов, використовуючи службове становище, вступив у злочинну змову з двома іншими співучасниками злочину. Під час виконання контракту вони викрали бюджетні кошти під час закупівлі обладнання в сумі щонайменше 435 мільйонів рублів", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Росії арештували генерал-майора, який раніше захищав небо над Москвою

На своїй посаді Фролов відповідав за державну програму озброєнь "Роскосмосу". У рамках цієї програми корпорація займається розробкою і виробництвом новітнього озброєння Росії - ракет, ракетних комплексів і безпілотників, які у 2018 році президент РФ Володимир Путін анонсував як "відповідь на дії США". До прикладу, один зі зразків цього озброєння - міжконтинентальна балістична ракета "Сармат".

Як повідомляв Укрінформ, глава Роскосмосу Юрій Борисов заявив у вересні, що стратегічний ракетний комплекс "Сармат" поставлений на бойове чергування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-