Японія готується до відправки ракет для Patriot у США

Японія готується до відправки ракет для Patriot у США

Укрінформ
Японія заявила в п'ятницю, що готується до відправки протиповітряних ракет Patriot до Сполучених Штатів після перегляду своїх правил експорту озброєнь. Це стало першим серйозним переглядом обмежень на експорт озброєнь в цій країні за останні дев'ять років.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"Це має важливе значення з точки зору подальшого зміцнення японсько-американського альянсу. Це сприятиме не лише безпеці Японії, але й миру і стабільності в усьому Індо-Тихоокеанському регіоні", - заявив після оголошення головний секретар кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаяші.

Хоча новий експортний контроль Японії все ще перешкоджає постачанню зброї до країн, які перебувають у стані війни, він може опосередковано допомогти Україні у її війні з Росією, оскільки надає США можливості для надання військової допомоги Києву.

Читайте також: Цієї зими кілька нових систем ППО Patriot захищатимуть Україну - Президент

Згідно з попередніми правилами, Японія могла експортувати лише компоненти озброєнь і не мала права постачати готову продукцію. Переглянуті правила тепер дозволяють Токіо експортувати готову продукцію до країн, де розташовані власники патентів. Будь-який реекспорт до третіх країн вимагатиме дозволу Токіо.

Як повідомляв Укрінформ, США можуть звернутися до Японії, щоб отримати ракети Patriot для передачі їх Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-