Білий дім стурбований заявами Пола Вілана про фізичну загрозу в російській в’язниці

Білий дім стурбований заявами Пола Вілана про фізичну загрозу в російській в’язниці

Укрінформ
Адміністрація США вважає вкрай тривожними останні заяви колишнього американського морпіха Пола Вілана про те, що у російській в'язниці він стикається із фізичною загрозою.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це дуже, дуже тривожні повідомлення про те, що він може стикатися із фізичною загрозою», - сказав він

Представник Білого дому зазначив, що адміністрація США продовжує «наполегливо працювати» через посольство в Москві, аби забезпечити Полу Вілану консульський доступ, а також вирішувати всі інші нагальні питання з російською владою.

Кірбі також підтвердив, що американська сторона висунула «серйозну пропозицію» РФ щодо звільнення свого громадянина, однак росіяни відхилили її. За його словами, наразі немає прориву в питанні звільнення Пола Вілана, а також журналіста WSJ Евана Гершковича.

Читайте також: Москва відкинула чергову пропозицію США про звільнення Вілана та Гершковича

Як повідомлялося, громадянин США Пол Вілан, якого Росія незаконно ув’язнила п’ять років тому, заявив, що побоюється за свою безпеку після нападу іншого в'язня наприкінці минулого місяця. Крім того, він заявив про переслідування з боку посадовця у в’язниці.

Колишній морський піхотинець США Пол Вілан був затриманий у грудні 2018 року за підозрою у шпигунській діяльності. Він, як і Гершкович, відкидає будь-які обвинувачення на свою адресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-