Москва відкинула чергову пропозицію США про звільнення Вілана та Гершковича

Москва відкинула чергову пропозицію США про звільнення Вілана та Гершковича

Укрінформ
Адміністрація США налаштована продовжувати зусилля, щоб визволити американських громадян Пола Вілана і Евана Гершковича з російських в’язниць, де вони утримуються в незаконний спосіб.

Про це заявив у вівторок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми зробили важливі пропозиції російському уряду щодо звільнення Евана Гершковича та Пола Вілана. Ми вважаємо, що ці пропозиції мали бути прийняті, але вони не були прийняті», - зауважив представник Держдепу.

Він зазначив, що останні пропозиції з американського боку були оприлюднені лише кілька тижнів тому.

«Ми продовжуватимемо шукати шляхи взаємодії з російським урядом, щоби повернути їх (ув'язнених - ред.) додому», - підкреслив Міллер.

Читайте також: США й Фінляндія підписали угоду про співпрацю в оборонній сфері

За його словами, це питання залишається пріоритетом Держдепартаменту США, особисто держсекретаря Блінкена й президента Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст видання The Wall Street Journal Еван Гершкович був затриманий російською владою у березні цього року за звинуваченнями у шпигунстві. На останньому засіданні в Москві минулого тижня міський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу журналіста.

Колишній морський піхотинець США Пол Вілан був затриманий у грудні 2018 року за звинуваченнями в шпигунській діяльності. В обох випадках громадяни США відкидають будь-які звинувачення на свою адресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-