У Вірменії на місяць позбавили ефіру російське радіо «Sputnik»

У Вірменії на місяць позбавили ефіру російське радіо «Sputnik»

Укрінформ
Вірменський регуляторний орган сьогодні призупинив на 30 днів діяльність компанії "Тоспа", що ретранслює програму "Sputnik Вірменія".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє News.am

Комісія з телебачення та радіо Вірменії 20 грудня скликала засідання. На його порядку денному були питання щодо прийняття адміністративних актів щодо редакції компанії "Тоспа".

Як повідомляє NEWS.am у пресслужбі Комісії з телебачення та радіомовлення республіки, під час засідання було відзначено, що за підсумками моніторингу запису аудіопрограм "Sputnik Вірменія" зафіксовані порушення законодавства Вірменії.

"Комісія порушила адміністративні провадження щодо мовника", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до складеного протоколу, під час виходу в ефір 17 листопада 2023 року програми "Пятница з Тиграном Кеосаяном" на "Sputnik Вірменія" автор та ведучий програми припускалися глумливих та принизливих висловлювань, давали оцінки, моральне право на які політичний оглядач та ведучий не мали. Також було зафіксовано, що під час програми транслювалися заклики до заборонених законодавством акцій.

Що стосується матеріалів другого адміністративного провадження, то зазначається, що під час мовлення програми "Абовян Time" прозвучали думки та твердження, які не лише не відповідають дійсності, а й можуть викликати паніку серед населення.

Читайте також: У Казахстані заблокували сайт із російськими телеканалами Sputnik24 - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, ЄС після вторгнення РФ в Україну наклала санкції на російські пропагандистські ЗМІ - RT та Sputnik, які підтримуються державою, проте пропагандисти намагаються знаходити способи, щоб оминути обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-