Сі Цзіньпін заявив про намір посилювати зв’язки з Росією

Сі Цзіньпін заявив про намір посилювати зв’язки з Росією

Укрінформ
Лідер Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі в Пекіні з прем’єр-міністром Росії Михайлом Мішустіним привітав розширення торгівлі між їхніми двома країнами та пообіцяв посилювати зв’язки з Москвою.

Про це повідомляє МЗС КНР, передає Укрінформ.

На початку переговорів Сі зазначив, що цього року він двічі зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним і відзначив активну комунікацію між урядами, законодавчими органами та місцевими органами влади двох країн.

«За перші одинадцять місяців цього року двостороння торгівля між Китаєм і Росією досягла 200 мільярдів доларів США, що свідчить про міцну стійкість і широкі перспективи для взаємовигідного співробітництва між двома країнами», - заявив Сі.

Він додав, що китайська економіка має сильну стійкість і великий потенціал, а відкритість і якісний розвиток Китаю створюють нові можливості розвиватися різним країнам, включаючи й Росію.

Читайте також: Нова холодна війна не почнеться, якщо буде діалог Китаю та ЄС - Ван Ї

«Китай підтримує російський народ у виборі власного шляху розвитку,.. а збереження і примноження китайсько-російських відносин є стратегічним вибором обох країн, виходячи з корінних інтересів їх народів», - заявив китайський лідер.

Він висловив сподівання, що наступного року 75-річчя встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і Росією стане «новою відправною точкою для спільного просування вперед і всебічного сприяння економічному та соціальному розвитку й реалізації національного відродження».

«Сі закликав обидві сторони повною мірою використати переваги політичної взаємної довіри, економічної взаємодоповнюваності, інфраструктурного підключення та обміну між людьми і поглибити співпрацю в економіці, торгівлі й енергетиці та спільно підтримувати безпеку і стабільність промислових ланцюжків та ланцюжків постачання», - ідеться в повідомленні дипвідомства.

Читайте також: У Китаї неофіційно забороняють використання техніки Apple та Samsung - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні спостерігають чіткі ознаки, що уряди Росії, Китаю, а також КНДР, які незадоволені нинішнім світовим порядком, заснованим на правилах, прагнуть поглибити зв’язки між собою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-