У Китаї неофіційно забороняють використання техніки Apple та Samsung - Bloomberg

У Китаї неофіційно забороняють використання техніки Apple та Samsung - Bloomberg

Укрінформ
Все більше китайських державних компаній та відомств почали забороняти своїм співробітникам користуватися технікою Apple та Samsung на робочих місцях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.

Кілька китайських державних фірм і урядових відомств принаймні у восьми провінціях протягом останніх одного-двох місяців наказали співробітникам використовувати вітчизняні бренди смартфонів та іншої мобільної техніки.

Нова негласна політика компаній в країні впроваджується на тлі збільшення популярності китайського бренду Huawei. Адміністрація президента КНР Сі Цзіньпіна схвалила рішення розширити заборону пристроїв іноземних брендів задля скорочення витоку секретних даних, зазначили джерела.

Читайте також: Фінляндія й Естонія закликали КНР співпрацювати в розслідуванні пошкодження Balticconnector

Водночас у грудні невеликі фірми та організації видали власні усні директиви про заборони техніки Apple, що свідчить про новий, набагато ширший, рух із заборони американських гаджетів у Китаї.

Раніше китайський уряд відкинув твердження про обмеження використання iPhone, водночас висловивши занепокоєння з приводу безпеки пристрою.

«Китай не видавав законів і постанов, які б забороняли купівлю телефонів Apple або іноземних брендів», – заявила речниця МЗС Мао Нін у вересні.

Bloomberg пише, що наразі незрозуміло, скільки саме китайських держустанов видали подібні директиви.

«Різні організації, ймовірно, відрізнятимуться жорсткістю втілення внутрішніх указів: деякі забороняють використовувати Apple на робочому місці, а інші повністю забороняють їх використання», – йдеться у матеріалі.

Читайте також: Китайська компанія представила комп’ютерний процесор нового покоління

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що Китай наказав чиновникам центральних урядових відомств і установ не використовувати iPhone та інші пристрої Apple для роботи й не приносити їх в офіси.

Фото: Qilai Shen/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-