Китайська компанія представила комп’ютерний процесор нового покоління

Китайська компанія представила комп’ютерний процесор нового покоління

Фото
Укрінформ
Провідний китайський виробник чипів компанія Loongson Technology розробила комп’ютерний процесор нового покоління Loongson 3A6000.

Офіційна презентація нового чипу відбулася сьогодні в Пекіні, передає Укрінформ із посиланням на CCTV.

У повідомленні йдеться, що процесор Loongson 3A6000 використовує систему команд та архітектуру, повністю розроблені в Китаї, і не залежить від використання будь-якої іноземної ліцензованої технології.

Читайте також: Пентагон планує розгорнути тисячі автономних систем зі штучним інтелектом до 2026 року

«Презентація демонструє, що незалежно розроблювані Китаєм центральні процесори вийшли на новий рівень автономної керованості та характеристик, а їх продуктивність досягла показників провідних світових аналогів», - ідеться у повідомленні.

Компанія також презентувала власну ​​мікросхему (контролер) головного керування принтером Loongson 2P0500, першу таку мікросхему, виготовлену в Китаї. Очікується, що це допоможе вивести на ринок більше принтерів/сканувальних машин китайського виробництва.

Loongson є універсальною мікропроцесорною архітектурою, розробленою Академією наук Китаю з метою створити альтернативу виробам від Intel та AMD.

Процесор Loongson 3A6000 за своєю продуктивністю відповідає американському Intel Core i3 10-го покоління і призначений лише для внутрішнього ринку, оскільки в грудні минулого року китайський уряд визнав технологію Loongson стратегічно важливою і ввів повну заборону на постачання таких процесорів на архітектурі власної розробки LoongArch за межі країни.

Читайте також: Компанія Nvidia перенесла старт поставок чипів ШІ до Китаю

Як повідомляв Укрінформ, Китай почав будівництво першого у світі підводного комерційного сховища зберігання даних (undersea data storage) на глибині 35 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-