Компанія Nvidia перенесла старт поставок чипів ШІ до Китаю

Компанія Nvidia перенесла старт поставок чипів ШІ до Китаю

Укрінформ
Американський технологічний гігант Nvidia повідомив клієнтів у Китаї, що старт виробництва нових чипів зі штучним інтелектом (ШІ), розробленого з урахуванням експортних обмежень для Китаю, відкладається до першого кварталу наступного року.

Про це повідомляє в п’ятницю Reuters із посиланням на два джерела, обізнаних із процесом, передає Укрінформ.

«Відкладений чип – це H20, найпотужніший із трьох чипів, орієнтованих на Китай, які Nvidia розробила з дотриманням нових експортних обмежень США», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Nvidia представила новий чип для навчання моделей генеративного штучного інтелекту

Раніше очікувалося, що каліфорнійський гігант випустить нові чипи для штучного інтелекту вже 16 листопада. Причому зараз, за словами джерел, може йтися про терміни поставок не раніше лютого-березня наступного року. При цьому уточнюється, що H20 затримуються через проблеми, які виникли у виробників серверів при інтеграції чипів.

Читайте також: Sapeon представила чип зі штучним інтелектом для дата-центрів

Як повідомляв Укрінформ, проти Китаю діють системні експортні обмеження США, які охоплюють, в тому числі звуження поставок до КНР сучасних технологій, зокрема й технологій штучного інтелекту. Наразі багато країн намагаються пристосувати ШІ у військових цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-