Допомога Україні: координатор спецслужб Польщі побачив позитивні сигнали з Вашингтона

Допомога Україні: координатор спецслужб Польщі побачив позитивні сигнали з Вашингтона

Укрінформ
Новий координатор спецслужб у польському уряді Томаш Сємоняк вбачає "сигнали з Вашингтона", які засвідучують, що рішення щодо виділення з американського бюджету коштів для України має бути позитивним.

Таку думку він висловив у коментарі польським ЗМІ після зустрічі з главою ЦРУ Вільямом Бернсом, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання про допомогу США для України, координатор польських спецслужб зазначив: “...Сигнали з Вашингтона засвідчують, що рішення для України буде позитивним”.

“Також рішення Євросоюзу кілька днів тому про початок переговорів про вступ, зокрема для України, є хорошим сигналом наприкінці року, що Захід й надалі є рішучим і відданим (підтримці України - ред.)”,- заявив Сємоняк.

За його словами, підтримка України - у національних інтересах Польщі.

Польща і Захід мають підтримувати Україну, на яку напали і яка бореться”, - констатував польський політик.

Як повідомлялося, Білий дім і Конгрес США намагаються досягти домовленості, яка передбачатиме надання військової допомоги двом союзникам Штатів, зокрема Україні, і водночас запобігання нелегальній імміграції через американсько-мексиканський кордон.

Сенат США продовжив свій робочий графік наприкінці року - попри те, що Палата представників уже пішла на різдвяні канікули. Республіканці вимагають від демократів і адміністрації Байдена запровадити радикальні зміни у міграційній системі США та відмовляються підтримувати допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, доки демократи не виконають їхніх вимог.

Читайте також: Подальша допомога Україні залежить лише від рішення Конгресу - Держдеп

У понеділок Білий дім заявив, що Сполучені Штати планують виділити до кінця року додатковий пакет оборонної допомоги, який стане останнім у межах поточного фінансування, якщо Конгрес не ухвалить рішення про нову допомогу.

Лідери обох партій у Сенаті заявили, що верхня палата не голосуватиме за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону США до початку наступного року.

Фото: Mateusz Marek/PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-