Суд ЄС залишив у силі санкції проти Абрамовича

Суд ЄС залишив у силі санкції проти Абрамовича

Укрінформ
Суд Європейського Союзу залишив у силі обмежувальні заходи, які Рада ЄС запровадила проти російського олігарха Романа Абрамовича після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі суду.

«Суд загальної юрисдикції відхиляє позов, поданий Абрамовичем, тим самим залишаючи в силі вжиті щодо нього обмежувальні заходи. Насправді Рада ЄС не помилилася у своїй оцінці, вирішивши включити, а потім зберегти ім’я Абрамовича у (санкційних – ред.) списках, про які йдеться, з огляду на його роль у групі Evraz, зокрема її материнській компанії», - заявили у суді.

Також суд відмовив йому у виплаті компенсації.

«Оскільки пан Абрамович не зміг продемонструвати, що включення та збереження його імені в (санкційних – ред.) списках були незаконними, його вимога щодо компенсації також відхиляється», - додали у суді.

Зазначається, що Роман Аркадійович Абрамович – бізнесмен, що має російське, ізраїльське та португальське громадянства. Він є, зокрема, мажоритарним акціонером материнської компанії Evraz, однієї з провідних російських груп у металургійній промисловості та гірничому секторі. Цей сектор є значним джерелом доходів для російського уряду.

Після нападу Росії на Україну 24 лютого 2022 року Рада ЄС, зокрема, заморозила кошти провідних бізнесменів, які займаються діяльності в секторах економіки, що є значним джерелом доходу для російського уряду. Ці обмежувальні заходи спрямовані на посилення тиску на Росію.

Як повідомляв Укрінформ, російський мільярдер Роман Абрамович зіграв роль посередника під час поетапної передачі найважливіших для російського телебачення активів від оточення сім'ї Єльцина до друзів Путіна.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-