Завершення Путіним війни в Україні може стати для нього катастрофою - німецький експерт

Завершення Путіним війни в Україні може стати для нього катастрофою - німецький експерт

Укрінформ
Кремль не зацікавлений у завершенні війни зараз, адже її підсумки будуть катастрофічними для Росії.

Таку думку висловив в інтерв’ю виданню t-online експерт з питань безпеки Німецької ради з міжнародних відносин Крістіан Мьоллінг, передає Укрінформ. 

Російський президент не може просто вийти з війни, тому що нічого не досяг вторгненням в Україну. Інакше «коли закінчиться війна, Росія теж підведе підсумки, і для Путіна це буде катастрофічно», вважає Мьоллінг.

«Тому розмови про переговори – це нісенітниця, бо російське керівництво не може їх хотіти – це може бути його кінцем», - зазначив експерт.

Він не сумнівається, що Путіна цікавлять не тільки анексовані області, він хоче політичного контролю над всією Україною, що не обов'язково означає, що він прагне захопити всю країну. У цьому контексті аналітик звернув увагу на небезпеку внутрішньоукраїнських дискусій, з яких Росія могла б отримати вигоду.

Читайте також: Зеленський відповів, чи закінчиться війна у 2024 році

«Кремль чекає на можливості для подальшої дестабілізації України. Це закладено в його ДНК. Російські «актори» в Україні використовуватимуть кожне вікно, яке відкриється, щоб відновити російське політичне управління Україною. Так вони діяли постійно протягом останніх десятиліть», - зазначив Мьоллінг.

За словами експерта, ніхто не може точно передбачити, чи наважиться Путін напасти на блок НАТО, але він безперечно шукає слабкі місця.

«Чим слабше НАТО, тим цікавішим для Росії стає напад. Для Путіна йдеться не про військову перемогу, він захоче перевірити НАТО», - зауважив Мьоллінг, пояснивши, що метою такої «перевірки» є те, чи готовий буде блок захищати в разі нападу, наприклад, країни Балтії.

Читайте також: Заяви Путіна про небажання воювати з НАТО схожі на ті, що були перед вторгненням в Україну - ISW

Говорячи про військовому допомогу з боку Заходу загалом і Німеччини конкретно, він дорікнув, що Україна отримує дуже мало військової техніки та боєприпасів. У 2023 році ЗСУ не досягли своїх цілей, тому що партнери не підтримували їх у необхідному обсязі, не давали всього, що потрібно для перемоги у війні проти Росії, підкреслив експерт.

Він додав, що навіть якщо виходити з того, що війна має завершитися переговорами, треба зробити максимум для покращення українських переговорних позицій. І дорікнув Заходу, що не підготував свої виробничі потужності до тривалої війни на відміну від Путіна.

Як повідомлялося, Німеччина є другим за обсягами наданої допомоги партнером України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-