Землетрус у Китаї: до рятувальних робіт залучили супутники і дрони

Землетрус у Китаї: до рятувальних робіт залучили супутники і дрони

Укрінформ
Китай задіяв високотехнологічні космічні супутники дистанційного зондування Землі та безпілотні літальні апарати для пошукової операції у постраждалих уналідок землетрусу гірських районах провінцій Ганьсу і Цинхай.

Про це повідомляє CGTN, передає Укрінформ. 

Одразу після повідомлення про потужні підземні поштовхи Центр застосування супутників ДЗЗ Мінприроди Китаю запустив екстрений моніторинг постраждалих районів, зібрав і передав рятувальним службам у Ганьсу й Цинхай супутникові зображення із високою роздільною здатністю, зроблені перед землетрусом космічними апаратами Gaofen-2 і Ziyuan-3.

Інший китайський Центр ресурсних супутників аерокосмічної науково-технічної корпорації оперативно розгорнув для моніторингу ситуації у постраждалих районах чотири космічні апарати Gaofen-1B, здатні робити знімки з високою роздільною здатністю, які дозволяють відстежувати зсуви ґрунту, бар’єрні озера, обвали будівель та інші руйнування.

До пошуково-рятувальної операції долучились і військові. Великий транспортний літак Y-20 Західного командування Народно-визвольної армії (НВАК) у вівторок доправив у Ганьсу рятувальні групи, які долучились до пошуку постраждалих.

Читайте також: В Ісландії після серії землетрусів почалося виверження вулкана

Військові також задіяли БпЛА Wing Loong-2H для спостереження й повітряної розвідки. Дрон має термінал супутникового зв’язку і виконує ряд завдань, включно з підтримкою аварійного зв’язку та моніторингом важкодоступних гірських районів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з понеділка на вівторок на північному заході Китаю, на межі двох гірських провінцій Ганьсу і Цинхай, стався потужний землетрус магнітудою 6,2 бала.  

За останніми даними, внаслідок стихійного лиха 118 людей загинули і понад 500 осіб постраждали.

Фото з сайту news.cgtn.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-