Кількість загиблих унаслідок землетрусу в Китаї зросла до 118

Кількість загиблих унаслідок землетрусу в Китаї зросла до 118

Укрінформ
У прикордонному районі Китаю Ганьсу-Цинхай стався сильний землетрус. Повідомляється, що 118 людей загинули, а понад 500 – постраждали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Standard.

"Землетрус забрав життя щонайменше 118 людей у гірському регіоні на північному заході Китаю", - йдеться у повідомленні.

У Ганьсу та сусідній провінції Цинхай тривають пошуково-рятувальні операції. Згідно з повідомленнями ЗМІ, в результаті землетрусу постраждали понад 500 людей, було серйозно пошкоджено будинки та автошляхи, а також виведено з ладу лінії електропередач та зв’язку.

Землетрус магнітудою 6,2 стався поблизу кордону між двома провінціями на відносно невеликій глибині 10 кілометрів незадовго до півночі у понеділок, повідомив Китайський центр мереж землетрусів. Геологічна служба США зафіксувала магнітуду 5,9 бала.

Станом на ранок в Ганьсу було підтверджено загибель 105 людей та ще 397 поранених, зокрема 16 осіб у важкому стані, повідомив на пресконференції Хань Шуцзюнь речник управління з питань надзвичайних ситуацій провінції. За даними державних ЗМІ, ще 13 людей загинули та 182 отримали поранення в провінції Цинхай в районі на північ від епіцентру землетрусу. Ще 20 людей вважаються зниклими безвісти в Цинхаї.

Читайте також: Поблизу середземноморського курорту в Туреччині стався землетрус

Землетрус відчувався у більшій частині околиць, включаючи місто Ланьчжоу, столицю провінції Ганьсу, що знаходиться приблизно за 100 кілометрів на північний схід від епіцентру.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з понеділка на вівторок, близько опівночі, на північному заході Китаю стався потужний землетрус магнітудою 6,2 бала. Тоді місцева влада повідомляла про вісьмох загиблих у провінції Ганьсу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-