Скандал зі збором коштів: в офісах правлячої партії Японії пройшли обшуки

Скандал зі збором коштів: в офісах правлячої партії Японії пройшли обшуки

Укрінформ
Токійські прокурори провели обшуки в офісах двох фракцій головної правлячої Ліберально-демократичної партії Японії у зв'язку зі скандалом щодо збору коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Так, сьогодні прокурори прийшли з обшуками і до офісу найбільшої фракції ЛДП, яку раніше очолював покійний прем'єр-міністр Сіндзо Абе, і до офісу фракції, котру очолює член нижньої палати Нікаї Тосіхіро.

Обидві фракції підозрюються у виплаті компенсацій офісам законодавців, які продавали більше квитків на заходи щодо збору коштів для своєї партії, ніж їхні квоти, та не відобразили отримані доходи у звітах своїх політичних фондів.

Фракції підозрюються у тому, що не задекларували виплачені кошти як витрати, а офіси причетних до цього законодавців - у тому, що не задекларували їх як доходи.

Незадекларовані кошти, зібрані фракцією Абе за п'ятирічний період до 2022 року, становлять, за деякими даними, близько 500 млн ієн, або близько 3,5 млн доларів.

Читайте також: У правлячій партії Японії стався скандал через «відкати»

Сума доходів від заходів щодо збору коштів, яку офіс фракції Нікаї приховав у своїх звітах за той же період, оцінюється приблизно у 700 тис. доларів.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда замінив чотирьох ключових міністрів свого кабінету у відповідь на політичний скандал із незаконними зборами коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-