У правлячій партії Японії стався скандал через «відкати»

У правлячій партії Японії стався скандал через «відкати»

Укрінформ
В японській правлячій партії розгорівся фінансовий скандал, в якому замішані генеральний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно та інші високопоставлені законодавці від головної правлячої Ліберально-демократичної партії (ЛДП).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Зазначається, що офіси більшості членів фракції покійного прем'єр-міністра Сіндзо Абе в ЛДП, ймовірно, отримували «відкати» від продажу квитків на політичні заходи зі збору коштів.

Наразі їх підозрюють у недекларуванні доходів у фінансових звітах своїх політичних фондів. Фракція, яку раніше очолював Абе, є найбільшою у партії. До членів цієї фракції, зокрема, входить і Мацуно.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда розглядає можливість заміни генерального секретаря Кабінету міністрів Мацуно на тлі скандалу.

Читайте також: Японія починає надавати українцям статус прирівняних до біженців

Джерела зазначають, що Кішіда планує ухвалити обережне рішення, оскільки очікується, що прокуратура розпочне всебічне розслідування скандалу після завершення роботи парламентської сесії в середу і завершення роботи над бюджетом на 2024 фінансовий рік.

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду Фуміо Кішіда заявив, що Японія готова виділити Україні близько 4,5 млрд дол. на повоєнне відновлення.

Фото: www3.nhk.or.jp

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-