У Байдена підтвердили готовність йти на компроміси, щоб розблокувати допомогу Україні

У Байдена підтвердили готовність йти на компроміси, щоб розблокувати допомогу Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден готовий йти на компроміс із республіканцями в питанні безпеки кордону та міграційної політики, щоби вони не блокували ухвалення додаткової допомоги Україні.

Про це заявив у понеділок під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Впродовж вихідних відбулися активні дискусії, і ми, з боку Білого дому, беремо участь у цих обговореннях»,- прокоментував Кірбі хід переговорів у Сенаті США між республіканцями і демократами.

Він підкреслив необхідність досягнення прогресу в цих дискусіях, у тому числі з огляду на те, що кошти на допомогу Україні у сфері безпеки майже вичерпалися.

«Як сказав президент, важливо просуватися вперед, і він готовий вести добросовісні переговори, він також готовий йти на компроміси як у питаннях (міграційної – ред.) політики, так і в питаннях безпеки кордону»,- зазначив представник Білого дому.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня

Як повідомляв Укрінформ, впродовж вихідних представники обох партій в Конгресі США відзначили прогрес у переговорах щодо міграційної реформи, що є передумовою для ухвалення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-