У Німеччині вважають посилення боєздатності Бундесверу елементом стримування Росії

У Німеччині вважають посилення боєздатності Бундесверу елементом стримування Росії

Укрінформ
Німеччина має бути готовою захиститися від можливої атаки, що само по собі буде відігравати роль стримування.

Про це заявив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо бути в змозі захиститися, бути готовими до цього, але також вміти передбачити можливі атаки з боку будь-кого. Коли сторона є слабкою, не в змозі захистити себе, атака не неї є більш імовірною, ніж коли країна озброєна та готова», - сказав Гебештрайт.

Він нагадав, що вже через пару днів після нападу Росії на Україну канцлер Олаф Шольц оголосив про виділення додатково 100 млрд євро для потреб Бундесверу, задекларувавши таким чином підготовку до будь-яких військових загроз. Це потребує нового підходу як до питань забезпечення амуніцією, матеріалами, так і підготовки кадрів. Німеччина, нагадав речник уряду, не одна в здійсненні цих змін, вона є частиною НАТО, члени якої прискорили після саміту у Вільнюсі темпи досягнення мети виділення 2% ВВП на потреби оборони.

Представник Міноборони Арно Коллац своєю чергою підкреслив, що стримування буде важливою частиною підтримання мирного порядку. До стримування належить те, що треба бути готовими до будь-якого розвитку подій. Він зауважив, що Путін прагне не лише змінити ситуацію в Україні, але атакувати той мирний порядок, який існував останніми десятиліттями.

«Зрозуміло, що треба виходити з того, що Путін буде продовжувати. Якщо він отримає знак, що ми не є боєздатними, не є здатними захистити себе, він скористається цим. Тому маємо готуватися», - сказав офіцер. Він додав, що промисловість наразі виробляє у тому числі й техніку, яка замінює ту, яка передається Україні, і як приклад навів виробництво нових танків Leopard 2А8.

Читайте також: Генеральний інспектор Бундесверу припускає, що ФРН доведеться вести оборонну війну

Як повідомлялося, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус в інтерв’ю виданню Welt am Sonntag заявив, що Німеччина та НАТО мають приблизно п’ять-вісім років, щоби повністю підготуватися до відбиття можливої атаки на тлі суттєвого збільшення виробництва зброї в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-