Путін пригрозив Фінляндії «проблемами» через вступ до НАТО

Путін пригрозив Фінляндії «проблемами» через вступ до НАТО

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін виступив із наріканнями щодо вступу Фінляндії до НАТО, заявивши, що тепер у відносинах між двома країнами «будуть проблеми».

Як передає Укрінформ з посиланням на Радіо Свобода, про це він заявив у розмові з російським пропагандистом Павлом Зарубіним.

За словами Путіна, до вступу у НАТО у відносинах Фінляндії з Росією «проблем не було», а тепер вони будуть, оскільки Росія сконцентрує біля кордонів з Фінляндією «певні військові підрозділи».

Він заявив, що Росія нібито не має жодного інтересу – ані геополітичного, ані економічного, ані політичного, ані військового – воювати з країнами НАТО і навіть «зацікавлена у розвитку відносин» із країнами Альянсу.

При цьому саму організацію він назвав «заднім двором США». Путін також знову звинуватив керівництво країн Заходу у прагненні «розвалити Росію».

Читайте також: Фінляндія планує дозволити США використовувати декілька своїх військових баз - ЗМІ

6 грудня у виступі, присвяченому підтримці України, президент США Джо Байден не виключив, що в майбутньому Росія може напасти на союзників США по НАТО. Байден звернувся до Конгресу США із проханням схвалити запит адміністрації на продовження допомоги Україні, вказавши, зокрема, на те, що якщо Путін «продовжуватиме просуватися», то після України «атакує союзників по НАТО».

Як повідомляв Укрінформ, у квітні цього року Фінляндія офіційно стала членом НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-