До Південної Кореї прибула друга атомна субмарина ВМС США

До Південної Кореї прибула друга атомна субмарина ВМС США

Укрінформ
До Південної Кореї вранці неділі прибула друга атомна субмарина ВМС США. Ударний підводний човен «Міссурі» (USS Missouri) класу «Вірджинія», озброєний ракетами з ядерними боєголовками, зайшов до головної корейської військово-морської бази в місті Пусан.

Про це повідомляє Korea Times, передає Укрінформ.

У листопаді, після запуску КНДР супутника, Сполучені Штати направили до Південної Кореї атомний підводний човен «Санта Фе» (USS Santa Fe) класу «Лос-Анджелес», який три тижні тому увійшов на військово-морську базу Чеджу на південному курортному острові.

На озброєнні «Міссурі», серед іншого, є крилаті високоточні ракети великої дальності «Томагавк» (Tomahawk), які можуть оснащуватись ядерними боєголовками.

Посилення американського флоту в Південній Кореї пов’язано зі зростанням ризиків ракетних пусків та інших військових загроз з боку КНДР.

У командуванні ВМС Південної Кореї заявили, що й надалі будуть зміцнювати військово-морські обміни та співпрацю зі Сполученими Штатами, а також посилювати об’єднані оборонні позиції союзників.

Читайте також: США, Південна Корея та Японія посилять взаємодію на тлі партнерства КНДР із Росією

Видання зазначає, що раніше цього тижня заступник радника президента Південної Кореї з нацбезпеки Кім Те Хьо заявив про високу імовірність запуску КНДР міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) вже до кінця грудня.

Востаннє Північна Корея випробувала власну нову твердопаливну МБР Hwasong-18 у липні.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея та Сполучені Штати у п’ятницю звершили розробку принципів планування та функціонування ядерної стратегії до середини 2024 року на тлі зростання загроз з боку КНДР.

Фото: Морські сили Південної Кореї

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-