Премію «Тюльпан прав людини» цьогоріч отримала адвокатка з Туреччини

Премію «Тюльпан прав людини» цьогоріч отримала адвокатка з Туреччини

Укрінформ
Цього року премію “Тюльпан прав людини”, яку щорічно присуджує Міністерство закордонних справ Нідерландів, отримала Хюля Гюльбахар, адвокатка з Туреччини, засновниця Жіночої групи Equality Watch (EŞİTİZ) та Жіночої платформи за рівність у Туреччині (EŞİK).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот вручила цю премію сьогодні в Палаці миру.

“Цього року виповнюється 75 років з моменту прийняття ООН Загальної декларації прав людини. Але без реальних дій права людини залишаються лише словами та фразами, написаними в цій Декларації. І це знають, як ніхто інший, номінанти на премію “Тюльпан прав людини”. Своєю невтомною працею та зусиллями ці правозахисники справді змінюють життя людей і суспільства на краще. Їхня робота є необхідною та незамінна”, - сказала міністерка.

Премія "Тюльпан прав людини" щорічно вручається Міністерством закордонних справ Нідерландів правозахисникам, щоб підтримати їхню роботу у висвітленні, захисті та покращенні прав людини в усьому світі. Переможець премії "Тюльпан прав людини" отримує бронзову статуетку у формі тюльпана і грошову суму, за допомоги якої переможець і далі може продовжувати і, можливо, розширити свою правозахисну діяльність.

Хюля Гюльбахар - адвокатка, яка вже понад 40 років робить свій внесок у боротьбу за права жінок та захист прав людини в Туреччині. Гюльбахар заснувала Жіночу групу Equality Watch (EŞİTİZ) та Жіночу платформу за рівність в Туреччині (EŞİK). Зокрема, організації проводять інформаційні кампанії, наприклад, кампанії за ліквідацію насильства над жінками та ліквідацію домашнього насильства, а також займаються мобілізацією суспільства для феміністичного руху у Туреччині.

“Понад 40 років Хюля Гюльбахар відстоює права жінок у Туреччині. Вона бореться з несправедливістю, використовуючи свій великий юридичний досвід та використовуючи впливові звʼязки, переважно із жінками, на яких неможливо не зважати. І їй це вдається з великим успіхом. Завдяки таким людям, як Хюля, голоси, які відстоюють права людей, є почутими. Це заслуговує на наше визнання”, - наголосила міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот.

Читайте також: Україна надала у ЄСПЛ докази порушення Росією прав людини в окупованому Криму

Як повідомлялося, у грудні 2021 року двох українських правозахисниць нагородили премією “Тюльпан прав людини”.

Це Оксана Романюк, виконавча директорка Інституту масової інформації та Олена Шевченко, засновниця громадської ініціативи “Марш жінок”.

Церемонія нагородження відбулась в посольстві Нідерландів у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-