Орбан хоче розвалити ЄС, це треба зупинити - Лінкявічюс

Орбан хоче розвалити ЄС, це треба зупинити - Лінкявічюс

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан хоче перетворити Європейський Союз на ринок, щоб розвалити його, це треба зупинити.

Таку думку висловив у соцмережі Х колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає Укрінформ.

«ЄС змушують перетворитися із союзу цінностей на ринок, де право діяти без правил можна купити за рахунок цих цінностей. Орбан не збирається змінюватися. Його мета (чи чиєсь завдання?) розвалити весь ЄС. Ми повинні це зупинити», - написав дипломат.

Читайте також: Єврорада буде важкою, але працюватимемо над спільною позицією щодо України - Мішель

Як повідомлялося, сьогодні, 14 грудня, в Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської ради, яка має розглянути рішення, що матимуть для України історичне значення. Зокрема, йдеться про початок переговорів між ЄС та Україною щодо членства, а також про створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро в уточненому довгостроковому бюджеті ЄС на 2024-2027 роки.

Читайте також: Діаспора закликала Орбана підтримати євроінтеграцію України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перед початком Європейської ради заявив, що Україна не виконала передумови для початку переговорів з ЄС щодо членства, тож наразі немає жодних підстав, щоб ухвалити таке рішення сьогодні під час Європейської ради.

Європейська комісія у середу розблокувала 10 мільярдів євро коштів ЄС для Угорщини, які були заморожені через проблеми верховенства права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-