Лідер нідерландської ультраправої партії PVV заявив, що не підтримує дії Путіна

Лідер нідерландської ультраправої партії PVV заявив, що не підтримує дії Путіна

Укрінформ
Лідер нідерландської ультраправої PVV (Партія свободи) Герт Вілдерс, чия партія перемогла на дострокових парламентських виборах у Нідерландах заявив, що не підтримує усе, що зробив Путін.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на RTL Nieuws.

“Я повністю не підтримую усе, що зробив Путін”, - сказав Вілдерс під час дебатів у парламенті.

Партії VOLT і D66 розкритикували Вілдерса за його ставлення до Росії, яке, на думку партій, в останні роки було занадто дружнім. Роб Джеттен (від партії D66) вважає неприйнятним те, що Вілдерс у 2018 році зʼявився на публіку зі значком дружби Росії і Нідерландів. На думку лідера ліберальної партії, це неповага до родичів загиблих в трагедії MH17 у 2014 році, а також недоречно зважаючи на війну в Україні.

Роб Джеттен (від партії D66) наголосив, що якщо Вілдерс дійсно стане прем'єр-міністром, то також буде представником Нідерландів за кордоном. Лідер D66 мало вірить в це. Він описує Вілдерса як людину, “яка дружить з диктаторами і пишається цим”.

“Це абсолютно неправдиве твердження”, - говорить Вілдерс про останнє зауваження Джеттена. Він стверджує, що носив значок дружби між Росією і Нідерландами, коли був у Росії з метою зробити домовленості про міграцію в інтересах голландців.

Маріке Кеккоек (від партії VOLT) нагадує, що результати виборів у Нідерландах фактично святкували на російському державному телебаченні, і що проросійський прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан також з ентузіазмом відреагував на них.

Коеккок вважає, що заяви Вілдерса прямо суперечать засадам нідерландського суспільства. На її думку, прем'єр-міністр повинен бути вище таких висловів.

Читайте також: Лідери країн Північної Європи: Путін не має перемогти у війні

Також депутат VOLT – загальноєвропейська партія, Маріке Кеккоек звинуватила Вілдерса в заявах, які, на її думку, недопустимі для особи на посаді прем'єр-міністра. Вона попросила його вибачитися. Зокрема, за те що називав журналістів "покидьками", що він говорив що "судді представляють партію D66", що називав парламент "фальшивим" ...

Лідер PVV (Партія свободи) Герт Вілдерс не хоче говорити про те, як він висловлювався у минулому. Вілдерс каже, що як лідер найбільшої партії, він тепер має іншу роль і відповідальність. Озиратися назад і відмовлятися від своїх слів він не хоче.

Як повідомляв Укрінформ, виборча рада Нідерландів 1 грудня 2023 року підтвердила перемогу ультраправої PVV (Партія свободи) Герта Вілдерса на позачергових парламентських виборах.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-