Уряд Північної Македонії вперше очолить етнічний албанець

Уряд Північної Македонії вперше очолить етнічний албанець

Укрінформ
Спікер парламенту Північної Македонії Талат Джафері у січні очолить технократичний уряд країни за 100 днів до парламентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Balkan Insight.

Попри те, що його термін перебування на посаді прем’єр-міністра буде коротким, Джафері стане 28 січня першим етнічним албанцем, який очолить Кабмін Північної Македонії після здобуття країною незалежності.

Раніше Balkan Insight повідомляв, що зміна глави уряду за 100 днів до наступних загальних виборів є частиною коаліційної угоди від 2020 року між Соціал-демократами та Демократичним союзом за інтеграцію (DUI).

Перший тур президентських виборів відбудеться 24 квітня, а через два тижні, 8 травня, паралельно з другим туром президентських виборів пройдуть і чергові парламентські вибори.

У Північній Македонії це будуть перші за останні 17 років чергові парламентські вибори.

«Я висловлюю своє задоволення, що у нас відбудуться перші чергові парламентські вибори після 17 років. Останні були в 2006 році», – сказав нещодавно чинний прем'єр-міністр від соціал-демократів Дімітар Ковачевскі.

Читайте також: Північна Македонія виступає за секторальну інтеграцію кандидатів при розширенні ЄС

Як повідомляв Укрінформ, Північна Македонія надала Україні військової допомоги на загальну суму в розмірі 16% свого річного оборонного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-