У Бурятії протестують через будівництво найбільшої в РФ в'язниці

У Бурятії протестують через будівництво найбільшої в РФ в'язниці

Укрінформ
Мешканці Улан-Уде - столиці російської республіки Бурятія - вийшли на акції протесту проти планів побудувати у місті найбільшу в Росії виправну колонію.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, нова колонія має вміщувати до трьох тисяч ув'язнених. Влада Бурятії стверджує, що її відкриття позитивно позначиться на економіці міста та розвитку міського середовища. Однак рішення про те, в якому районі бурятської столиці має бути побудована колонія, досі не прийняте через протести городян.

Жителі одного з мікрорайонів-кандидатів на будівництво колонії записали відеозвернення до регіональної та федеральної влади, у якому заявили: «Hac не сповістили про таку страшну новину, що у нас будуватимуть зону особливу - мегаколонію, яка за розмірами не має аналогів у Росії. Планується вирубати 80 гектарів лісу. У нас Улан-Уде входить у трійку найбрудншиіх міст Pociї. І ви хочете вирубати сосновий ліс на площі 80 гектарів? Ми категорично не згодні!».

Читайте також: Російські військові з Бурятії «конфіскують» житло мешканців Токмака - Генштаб

Городяни також наголошують: 6 грудня відбулися публічні слухання з питання будівництва колонії, але мешканців мікрорайонів, де планується будівництво, про це не сповістили. Про слухання та прийняті рішення вони дізналися «із засобів масової інформації».

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Радянський районний суд Улан-Уде заочно засудив журналістку, співзасновницю фонду «Свободная Бурятия» Олександру Гармажапову до семи років колонії у справі про «фейки про російську армію».

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-