Орбан відверто перейшов на російські позиції - Туск

Орбан відверто перейшов на російські позиції - Туск

Укрінформ
Лідер польської Громадянської коаліції Дональд Туск вважає, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відверто став на російську позицію, і від цього страждає також Польща.

Про це політик заявив у п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання, чи планує він переговори з Орбаном як новий глава уряду РП, Туск сказав: “Я не переоцінював би свій вплив на Віктора Орбана, ми сьогодні не близькі один одному в політичному плані”.

За його словами, Орбан “відверто перейшов на російські позиції” і блокує рішення, які коштують Польщі 800 млн євро. Туск уточнив, що йдеться про кошти, які ЄС має повернути Польщі за передану Україні зброю.

Читайте також: Поставити Орбана на місце: в ЄС є варіанти – аж до ліквідації вето

“Ми повинні були отримати ці європейські кошти, але Орбан це блокує”, - зауважив польський політик.

Він додав: “Я спробую, але будьмо чесними - його (Орбана - ред.) відносини з Москвою і Путіним органічні, і я не думаю, що мої переконання можуть істотно змінити ставлення Орбана. Але я використовуватиму різні аргументи і методи, щоб хоча б усунути негативні наслідки його ставлення”.

Як повідомлялося, Орбан у листі до президента Європейської Ради Шарля Мішеля закликав не виносити на порядок денний саміту Євросоюзу рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до ЄС.

Читайте також: Кожен залишився при своєму: Орбан повідомив, що провів зустріч із Макроном

Пізніше офіційний представник ЄС повідомив, що Мішель скоротить свою поїздку до Китаю, оскільки прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує зірвати саміт лідерів ЄС наприкінці року.

14 грудня Європейська рада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

Сейм Польщі наступного тижня може проголосувати за призначення Туска новим главою уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-