МВС Литви з’ясовує,  як діти Абрамовича отримали литовські паспорти

МВС Литви з’ясовує, як діти Абрамовича отримали литовські паспорти

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте створила комісію для оцінки обставин, за яких діти російського мільярдера Романа Абрамовича отримали литовське громадянство.

Як передає Укрінформ, про це повідомив литовський мовник LRT.

Литовському Департаменту міграції доручено переглянути список осіб та організацій, на яких поширюються санкції Європейського Союзу, і перевірити, чи є члени сімей осіб, на яких поширюються санкції, громадянами Литви.

«Надання громадянства не може бути таємницею, а литовський паспорт не може бути прикриттям для обходу санкцій або інших зловживань. У цей геополітично складний період захист персональних даних не може бути поставлений вище інтересів національної безпеки», - сказала Білотайте.

Вона також повідомила, що розробляється законодавство, яке дозволить позбавляти литовського громадянства на підставі загрози національній безпеці, в тому числі для тих осіб, які отримали паспорт на підставі походження. Наразі поправки до закону перебувають на стадії узгодження.

Читайте також: Офіційний Вільнюс підтвердив наявність литовського громадянства у дітей олігарха Абрамовича

Своєю чергою прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що якщо литовське громадянство було отримано з метою обходу міжнародних санкцій, то його позбавлення може бути вирішено шляхом внесення змін до законодавства країни. Спікер Сейму Вікторія Чміліте-Нільсен також заявила, що ситуація, яка склалася, свідчить про необхідність перегляду законодавства

Як повідомлялося, напередодні міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте та голова Департаменту міграції Евеліна Гудзинскайте підтвердили наявність у дітей російського мільярдера Романа Абрамовича литовського громадянства.

фото: policija.lrv.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-