Офіційний Вільнюс підтвердив наявність литовського громадянства у дітей олігарха Абрамовича

Офіційний Вільнюс підтвердив наявність литовського громадянства у дітей олігарха Абрамовича

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте та голова Департаменту міграції Евеліна Гудзинскайте підтвердили наявність у дітей російського мільярдера Романа Абрамовича литовського громадянства.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

Міністр і голова міграційного Департаменту наголосили, що діти Абрамовича отримали литовське громадянство до початку війни в Україні. При цьому офіційні особи не стали докладно коментувати інформацію, на якій підставі діти Абрамовича набули литовське громадянство і коли це сталося.

«Інформація оприлюднена. Більше нічого коментувати я не хотіла б, оскільки йдеться про приватних осіб, яких немає у списку тих, хто потрапив під санкції. За законом, у них є право на приватне життя», – сказала Гудзинскайте.

Раніше під час витоку даних у перебігу журналістського розслідування Cyprus Confidential («Таємниці Кіпру») з'ясувалося, що у дітей Романа Абрамовича – Аркадія та Ганни – є литовське громадянство. У документах кіпрської компанії Meritservus журналісти виявили фотографію паспорта Аркадія Абрамовича. Документ було видано 10 років тому, термін його придатності закінчився 5 грудня 2023 року. Копія засвідчена лондонським юристом. Коли литовський паспорт отримала донька Абрамовича, незрозуміло – у документах знайшли лише номер її литовського паспорта та вказівку на литовське громадянство.

Проаналізоване журналістами листування показало, що литовські паспорти Аркадія та Ганни були використані для проведення операцій, які оцінюють як спробу обійти міжнародні санкції, запроваджені щодо олігарха.

На початку року британське видання The Guardian повідомляло, що перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну Абрамович більшу частину свого майна розділив між своїми 7 дітьми. Згідно з підрахунками, вартість переписаного на дітей майна – щонайменше 4 млрд доларів США.

Читайте також: ЄС готує санкції проти сина Медведєва і родички Путіна - The Guardian

Як повідомлялося, згідно з даними розслідувального проєкту Cyprus Confidential ("Таємниці Кіпру"), Роман Абрамович зіграв роль посередника під час поетапної передачі найважливіших для російського телебачення активів від оточення сім'ї Єльцина до друзів Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-