Естонія розриває договір із Росією про юридичну допомогу

Естонія розриває договір із Росією про юридичну допомогу

Укрінформ
Уряд Естонії 7 грудня ухвалив рішення про розірвання договору з Росією щодо юридичної допомоги і доручив міністерству закордонних справ підготувати і направити до парламенту відповідний законопроєкт.

Про це повідомляє Postimees, передає Укрінформ. 

За словами міністра закордонних справ Маргуса Цахкни, потрібно продовжувати зусилля з ізоляції Росії на міжнародній арені та підтримувати двосторонні відносини з РФ лише на необхідному мінімальному рівні доти, доки триває її повномасштабна агресія проти України.

"Наша мета - припинити договір якомога швидше, оскільки чітка позиція Естонії полягає в тому, що ми не співпрацюємо з агресором", - сказав він. 

Договір автоматично був би продовжений у 2025 році. Після закінчення терміну дії договору правове співробітництво з Росією буде здійснюватися так само, як з будь-якими іншими третіми країнами.

Читайте також: Естонія попереджає про можливість закриття кордону з РФ

Естонські юристи зазначили, що однією із незручностей, з якою зіткнуться громадяни РФ в Естонії та громадяни Естонії в РФ, буде те, що всі офіційні документи, наприклад, довідки про сімейний стан, свідоцтва про народження, свідоцтва про смерть тощо, вимагатимуть додаткового підтвердження апостилем. 

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас підтвердила, що влада розглядає можливість депортації людей, які вирішать набути російського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-