У США звинуватили чотирьох російських військових за катування американця в Україні

У США звинуватили чотирьох російських військових за катування американця в Україні

Укрінформ
Міністерство юстиції США оголосило обвинувачення чотирьом російським військовим за воєнні злочини проти американця, який жив в Україні під час повномасштабного вторгнення РФ, це стало першим подібним випадком.

Як передає Укрінформ, про це оголосив генеральний прокурор США Меррік Гарланд, повідомляє міністерство юстиції США.

"Сьогодні у Східному окрузі Вірджинії було оголошено звинувачення у воєнних злочинах проти чотирьох пов'язаних з Росією військових. Звинувачення включають катування, нелюдське поводження та незаконне ув’язнення громадянина США в Україні після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Згідно з судовими документами, оприлюдненими у федеральному суді штату Вірджинія, четверо російських солдатів викрали американця з будинку в селі Милове, били та катували його протягом 10 днів у квітні 2022 року.

Серед іншого, американця роздягали догола, йому зв'язали за спиною руки та били кулаками, ногами та прикладами автоматів.

Під час незаконного утримання американця катували четверо обвинувачених та інші неназвані співвідповідачі.

Ця справа – перший випадок, коли уряд США застосував закон, спрямований на переслідування тих, хто скоює воєнні злочини проти американських громадян за кордоном.

Читайте також: Коордштаб закликає МКЧХ не мовчати про воєнні злочини Росії

Як повідомлялося, 3 липня помічник генерального прокурора США Кеннет Політ поінформував, що США зробили свій перший внесок у базу даних щодо розслідування злочину агресії РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-