Росія та Іран домовилися разом боротися з санкціями

Росія та Іран домовилися разом боротися з санкціями

Укрінформ
Міністри закордонних справ Росії та Ірану Сергій Лавров та Хоссейн Амір-Абдуллахіан на зустрічі у Москві підписали декларацію про засоби протидії санкціям та компенсування їх негативних наслідків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами Лаврова, документ дозволить посилити взаємодію двох країн у боротьбі з обмеженнями, які він назвав "незаконними".

Іран перебуває під міжнародними санкціями понад 40 років, з часів ісламської революції 1979 року. До лютого 2022 року Тегеран був абсолютним світовим лідером за кількістю осіб і компаній, яких торкнулися обмеження. За підрахунками аналітиків, на той час проти Ірану було запроваджено понад 3600 санкцій, проти Росії – майже 2700.

Після повномасштабного нападу на Україну світовим лідером з обмежень стала Росія. З лютого 2022-го по жовтень 2023 року щодо Росії було запроваджено 15 200 санкцій, проти Ірану – трохи більше тисячі.

Зазначена подія відбулася напередодні одноденного візиту до Москви президента Ірана Ібрагіма Райсі. 7 грудня він прибуде на переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Основними темами, як очікується, стануть конфлікт Ізраїлю з угрупуванням ХАМАС, визнаним терористичним у США та ЄС, а також війна Росії проти України.

Читайте також: США ввели санкції проти осіб та організацій, пов’язаних з режимом Лукашенка

Це буде другий візит Раїсі до Москви після вступу на посаду. Попереднього разу президент Ірана був у Росії у січні 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Росія виступила проти обмежень, установлених резолюцією 2231 Радбезу ООН на передачу Ірану ракетних технологій, термін дії яких формально сплив 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-