У Латвії на погрози Путіна відповіли, що це - традиційна риторика

У Латвії на погрози Путіна відповіли, що це - традиційна риторика

Укрінформ
Латвійська спецслужба Бюро захисту Сатверсме/Конституції (SAB) назвала погрози президента РФ Володимира Путіна Латвії традиційними для зовнішньополітичного курсу Росії, який включає агресивну риторику щодо західних країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi із посиланням на SAB.

«Незважаючи на неспокійну ситуацію в нашому регіоні та у світі в цілому, рівень безпеки Латвії як члена НАТО залишається стабільним. SAB продовжує стежити за ситуацією та надавати всю інформацію про можливі ризики безпеки вищим посадовим особам Латвії, які мають оцінити її та прийняти рішення щодо подальших дій», - зазначили в Бюро захисту Сатверсме.

Читайте також: Конгрес США не повинен дозволити Путіну досягти успіху в Україні - Салліван

У SAB зазначили, що путінські висловлювання стануть у нагоді російським державним ЗМІ для формування суспільних настроїв як у Росії, так і за її межами.

Раніше в латвійській спецслужбі зазначали, що Кремль уже давно використовує тему прав російськомовних для реалізації своїх політичних інтересів. Вона ж стала одним із приводів початку вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, в понеділок на онлайн-засіданні Ради з прав людини при президентові РФ Путін пригрозив Латвії негативними наслідками «всередині країни» через її нинішню політику щодо місцевих російськомовних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-