Непал закликав Росію припинити вербування своїх громадян для участі у війні

Непал закликав Росію припинити вербування своїх громадян для участі у війні

Укрінформ
Непал звернувся до Москви з проханням не вербувати своїх громадян до російської армії і негайно відправити всіх непальських солдатів, раніше завербованих, назад до країни.

Про це повідомляє The Kathmandu Post, передає Укрінформ.

Уряд Непалу заявив, що йому стало відомо про шістьох своїх громадян, які служили в російській армії і були вбиті на війні. МЗС країни звернулося до російського уряду з проханням негайно повернути тіла загиблих і виплатити компенсацію їхнім сім'ям. В заяві додали, що дипломатичні зусилля нині спрямовані на звільнення одного громадянина Непалу, який служив у російській армії і був захоплений в український полон.

Мілан Раджа Туладхар, посол Непалу в Москві, заявив виданню, що 150-200 непальців на сьогодні є найманцями в російській армії.

"Ми відправляємо тих, хто звертається до нас, назад до Непалу, розповідаючи їм про високі ризики, пов'язані зі службою в російській армії. Ми повертаємо щонайменше одного громадянина щодня. Всі вони були привезені до Росії для служби в армії", - сказав Туладхар.

Посол додав, що громадян Непалу заманюють обіцянками великих грошей і здебільшого незаконно переправляють до Росії, при цьому кожен платить "агентам" до 1 мільйона рупій. За допомогою торговців людьми багато непальців потрапили до Росії за студентськими та туристичними візами і вступили до її армії. За даними МЗС, навіть громадяни Непалу, які проживають у Росії, беруть участь у торгівлі людьми.

Читайте також: Росіяни завезли на ТОТ понад 100 тисяч мігрантів з Центральної Азії - Центр нацспротиву

Прем'єр-міністр Пушпа Камал Дахал заявив, що відомо також про службу деяких громадян Непалу в українській армії. Проте точних даних про кількість найманців у обох арміях наразі немає.

Уряд не дозволяє громадянам Непалу служити в іноземних арміях, окрім Індії та Великої Британії. 1 серпня Міністерство закордонних справ Непалу закликало громадян Непалу не вступати до лав іноземних армій у країнах, які перебувають у стані війни.

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, влада Росії хоче завербувати більше мігрантів для відправки їх на війну в Україні, щоб уникнути внутрішньої мобілізації напередодні президентських виборів у 2024 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-