Росія планувала операції з перешкоджання вступу Фінляндії та Швеції до НАТО - ЗМІ

Росія планувала операції з перешкоджання вступу Фінляндії та Швеції до НАТО - ЗМІ

Укрінформ
Росія планувала перешкодити вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, зокрема організовуючи демонстрації та інші заходи в цих країнах.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на фінське видання Yle, у розпорядження якого потрапив документ російських спецслужб.

Зазначається, що у плані, підготовленому офіцером російської розвідки, йдеться, що протести, які проходили після спалення Корану в Швеції, мали посилити страх перед ісламом у країнах ЄС. “Документ закликає до подальшого нагнітання цієї напруги. Метою було посилити незгоду між Туреччиною і європейськими країнами та НАТО”, - йдеться в матеріалі.

Правоохоронці підтвердили, що знали про плани російських спецслужб підбурювати до проведення демонстрацій у Швеції та Фінляндії.

Читайте також: Північноєвропейські країни посилюють обороноздатність на новому кордоні НАТО з Росією

Правоохоронці підтвердили, що знали про плани російських спецслужб підбурювати до проведення демонстрацій у Швеції та Фінляндії.

“Демонстрації, які висміюють президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, були заплановані у великих містах Європи”, - вказується в статті.

Одним із методів, згаданих у документі, є написання якомога більшої кількості закликів проти ісламу та Ердогана на стінах у популярних районах і місцях проведення демонстрацій. Також план російських спецслужб передбачав поширення кадрів з демонстрацій у соціальних мережах.

Читайте також: У Польщі спрогнозували, коли РФ може напасти на НАТО

Як повідомлялося, Швеція разом із Фінляндією вирішили відмовитися від своєї багаторічної політики неприєднання до військових Альянсів та подали заявку на членство в НАТО після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Фінляндія приєдналася у квітні, а членство Швеції ратифікували всі країни-члени, крім Туреччини та Угорщини.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вкотре закликав президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана дозволити Швеції стати членом Північноатлантичного альянсу.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-