Сі Цзіньпін закликав берегову охорону захищати територіальний суверенітет Китаю на морі

Сі Цзіньпін закликав берегову охорону захищати територіальний суверенітет Китаю на морі

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що берегова охорона має забезпечити дотримання морського права та боротися зі «злочинною діяльністю» на морі й захистити територіальний суверенітет Китаю.

Про це він сказав під час відеоінспекції штабу берегової охорони Китаю в районі Східно-Китайського моря, передає Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

«Необхідно вдосконалити механізм координації і взаємодії правоохоронних органів на морі та жорстко протидіяти незаконній і злочинній морській діяльності», - заявив Сі.

Читайте також: Китай звинуватив у вторгненні у свої територіальні води есмінець США

Він також наголосив на необхідності «прагматично здійснювати обміни та співпрацю з іноземними країнами у сфері охорони морського права й участі в міжнародному і регіональному морському управлінні», а також підтримці здорового розвитку морської економіки Китаю.

Читайте також: Президентка Тайваню: Китай занадто перевантажений своїми проблемами, щоб розглядати вторгнення

Як повідомлялося, Китай сперечається з Японією за суверенітет над контрольованими Токіо островами Сенкаку у Східно-Китайському морі - групою безлюдних острівців на півдні японського архіпелагу Рюкю, які в Пекіні називають Дяоюйдао («Рибальські острови»).

Площа цієї острівної групи становить лише 7 км², проте район багатий рибними ресурсами. Потенційні поклади нафти й газу, за оцінками американських фахівців, становлять 28 – 57 млрд кубометрів, а за китайськими розрахунками - більші у сотні разів.

Китай наприкінці вересня після протесту Японії скасував плани проводити розвідку покладів природного газу поблизу спірних островів у Східно-Китайському морі.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-