Єврокомісія схвалила виділення Угорщині €900 мільйонів

Єврокомісія схвалила виділення Угорщині €900 мільйонів

Укрінформ
Виконавчий комітет ЄC схвалив надання 900 мільйонів євро Угорщині у межах замороженого фонду відновлення на тлі намагань подолати вето Будапешта щодо допомоги Україні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"Виконавчий комітет ЄС у четвер схвалив 900 мільйонів євро (1 мільярд доларів) авансових платежів Угорщині з її досі замороженої частки коштів із фонду відновлення", - йдеться у повідомленні.

Європейська комісія раніше відсторонила Угорщину від програми постпандемічного економічного відновлення через занепокоєння щодо корупції та відступу від демократичних стримувань та противаг з боку уряду Віктора Орбана.

Читайте також: Орбан написав Мішелю листа, де погрожує заблокувати всі рішення ЄС щодо України - Politico

Своєю чергою Угорщина заблокувала рішення ЄС щодо надання Україні 50 мільярдів євро економічної допомоги до 2027 року та початку переговорів із Києвом про вступ до Євросоюзу, що очікується наступного місяця.

Будапешт також заблокував план з надання Києву військової допомоги ЄС у розмірі 20 мільярдів євро та виступає проти санкцій проти РФ за ведення агресивної війни.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав лист голові Євроради Шарлю Мішелю, де погрожує заблокувати усі рішення щодо фінансування України, відкриття переговорів про вступ до ЄС або подальших санкцій проти РФ, якщо лідери ЄС не переглянуть стратегію підтримки Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-