Іспанія висловила протест Британії через переслідування свого корабля біля Гібралтару

Іспанія висловила протест Британії через переслідування свого корабля біля Гібралтару

Укрінформ
МЗС Іспанії висловило протест Великій Британії через інцидент на початку жовтня в районі Гібралтару, коли британський корабель Cutlass перехопив судно іспанських ВМС Isla de León.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vozpopuli.

Йдеться про інцидент, що стався 3 жовтня, коли британські кораблі перехопили іспанське судно під час маневрів поблизу Гібралтару. Тоді британський патрульний корабель HMS Cutlass, який брав участь у військово-морських навчаннях, перехопив іспанське судно Isla de León, яке пересувалося у водах навколо Гібралтару.

Хоча інциденти між британськими та іспанськими кораблями в цьому районі трапляються часто, в цьому випадку "рівень бойової готовності відзначався військовим характером обох суден", зауважує видання.

Як зазначається, іспанський уряд публічно не коментував цей інцидент, але з відповіді МЗС Іспанії на запит депутата правої Народної партії Пабло Хіспана стало відомо, що відомство висловило британській стороні протест.

У ноті протесту наголошується, що військові маневри та "переслідування іспанського патрульного судна" є "порушенням права мирного проходу" суден, як того вимагає Конвенція ООН з морського права, "оскільки обидві дії відбувалися в іспанських територіальних водах".

Як повідомлялося, іспанські правоохоронці вилучили на острові Ібіца рекордну за всю історію Балеарських островів кількість гашишу – понад 8 тонн.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-