Генсек ООН занепокоєний станом лікарень у Газі

Генсек ООН занепокоєний станом лікарень у Газі

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив глибоке занепокоєння станом лікарень у Газі.

Як передає власний кореспондент Укрінформу к Нью-Йорку, про це заявив у вівторок журналістам речник Генсека Стефан Дюжаррік.

«Генеральний секретар глибоко стурбований жахливою ситуацією і драматичною загибеллю людей у кількох лікарнях Гази. В ім'я людяності Генеральний секретар закликає до негайного гуманітарного припинення вогню», - наголосив Дюжаррік.

Ізраїль звинувачує ХАМАС у використанні лікарень для приховування військових об’єктів та використанні пацієнтів як живого щита.

Зокрема ХАМАС зберігав зброю в підвалах під дитячою лікарнею «Рантісі» в Газі. Там також могли утримувати частину заручників.

Як повідомляє ЦАХАЛ, військові, зайшовши на територію лікарні, виявили сліди перебування там бойовиків та заручників.

Читайте також: Гутерреш: Ситуація у Газі - це криза людства

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що в Газі станом на 12 листопада внаслідок 137 «нападів на медичні заклади» загинула щонайменше 521 людина, у тому числі 16 медпрацівників.

Агенції ООН станом на 10 листопада виявили, що в Газі не функціонують дві третини закладів первинної медичної допомоги та половина всіх лікарень. Водночас у лікарнях перебуває велика кількість тяжко поранених пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-