НАТО посилює обороноздатність 21 місяць поспіль - Шольц

НАТО посилює обороноздатність 21 місяць поспіль - Шольц

Укрінформ
НАТО неухильно посилює свою обороноздатність з моменту початку Росією повномасштабної війни проти України.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц перед зустріччю з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Берліні 9 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

«З моменту нападу Росії на Україну майже 21 місяць тому НАТО має безперервно реагувати цю нову загрозу. Йдеться про посилення можливостей Альянсу з точки зори спільної оборони та стримування», - сказав Шольц.

Він зауважив, що ФРН робить багато для підвищення боєздатності НАТО, зокрема, Бундесвер розмістить цілу бригаду в Литві та збільшить сили, які зможуть бути приведені швидко в готовність за потреби.

Для виконання завдань потрібне належне фінансування, визнав глава уряду. Він підтвердив, що наступного року Німеччина досягне цілі в 2% ВВП на оборону.

Захист країни – не лише завдання Бундесверу, додав Шольц, для цього потрібні всі сили суспільства, підвищення стійкості. Це означає, за його словами, зокрема, захист критичної інфраструктури, трубопроводів, вирішальних шляхів комунікації тощо. В цьому контексті канцлер висловив подяку керівництву НАТО за швидку підтримку ініціативи ФРН і Швеції.

Читайте також: Німеччина направить винищувачі Eurofighter у Румунію для підтримки НАТО - Reuters

Проблема захисту критичної інфраструктури, війна в Україні, ситуація на Близькому сході, а також навколо Косово стануть темами переговорів.

Переговори проходять у відомстві канцлера. Очікується, що очільник НАТО також візьме участь у першій Конференції НАТО з кіберзахисту, яка проходитиме в МЗС ФРН 9-10 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-