У Німеччині арештували бізнесмена за продаж Росії деталей до дронів

У Німеччині арештували бізнесмена за продаж Росії деталей до дронів

Укрінформ
У Німеччині заарештували бізнесмена за підозрою у продажі до Росії компонентів, які використовуються у виробництві військової техніки, включаючи безпілотники.

Про це повідомили у четвер у прокуратурі міста Франкфурт-на-Майні, передає Укрінформ із посиланням на DW.

Підозрюваного - мешканця міста Кассель, ім'я якого не називають - звинувачують в експорті різних електронних компонентів, моделей авіаційних двигунів та інших товарів до Росії в 2022 і 2023 роках. Товари доставлялися до російського міста Санкт-Петербург через компанію-посередника в Гонконзі з метою обходу санкцій ЄС, йдеться в заяві прокуратури.

Читайте також: Російські держкомпанії та установи витратили на захист від дронів понад $11 мільйонів - ЗМІ

Компоненти, що експортувалися до РФ, широко використовуються у виробництві, зокрема, безпілотника "Орлан 10", заявили в прокуратурі, зазначивши, що такі безпілотники "використовуються російськими збройними силами... в рамках агресивної війни проти України".

Проти затриманого висунуто звинувачення в порушенні закону про зовнішню торгівлю і платежі. Загальна вартість товарів оцінюється у два мільйони євро. Чоловіка заарештували у середу, 25 жовтня, а в шести його помешканнях провели обшуки, додали в прокуратурі.

Читайте також: РФ не зупиняється на масовому виробництві дронів державними компаніями - експерт

Як повідомлялося, цього року в Німеччині вже арештовували кілька підозрюваних у продажу військових компонентів до Росії на тлі постійних побоювань, що російські виробники озброєнь використовують лазівки для обходу санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-