Спікер парламенту Туреччини підписав протокол про вступ Швеції у НАТО

Спікер парламенту Туреччини підписав протокол про вступ Швеції у НАТО

Укрінформ
Законопроект про затвердження протоколу про приєднання Швеції до Північноатлантичного договору був підписаний спікером турецького парламенту і переданий до комітету у закордонних справах Великих національних зборів (парламенту) Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Законопроект про затвердження протоколу про приєднання Швеції до Північноатлантичного договору був підписаний спікером парламенту Нуманом Куртулмушем і переданий до комітету у закордонних справах Великих національних зборів Туреччини”, - повідомляє телеканал.

В обгрунтуванні до протоколу вказано, що Туреччина зверталася до Фінляндії та Швеції з проханням вжити конкретних кроків для вирішення її законних проблем безпеки, особливо щодо боротьби з тероризмом і зняття санкцій і обмежень на експорт продукції оборонної промисловості.

У протоколі також вказано, що Протокол про вступ Фінляндії був схвалений Туреччиною і країна вступила до НАТО 4 квітня 2023 року, тоді як Швеція зобов’язалася на найвищому рівні представити дорожню карту для виконання своїх зобов’язань, зафіксованих у Тристоронньому меморандумі.

“Враховуючи наші двосторонні відносини зі Швецією та рівень, якого ця країна досягла в плані всебічного партнерства та оперативної сумісності з НАТО, було зроблено висновок, що членство Швеції в НАТО сприятиме євроатлантичній безпеці, включаючи безпеку Туреччини”, - йдеться у протоколі.

Читайте також: Парламент Угорщини відмовився розглянути ратифікацію вступу Швеції до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав протокол про вступ Швеції до НАТО, після чого документ був переданий на розгляд Великих національних зборів (парламенту) Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-