Рютте обговорив з президентом Палестини ситуацію в секторі Гази

Рютте обговорив з президентом Палестини ситуацію в секторі Гази

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте і президент Палестини Махмуд Аббас обговорили шляхи деескалації конфлікту на Близькому Сході та гуманітарну ситуацію в секторі Гази.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Безпека людей у секторі Гази та деескалація близькосхідного конфлікту стали головними темами зустрічі”,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також порушувалася тема перспективи створення незалежної Палестинської держави.

“З президентом Аббасом я обговорив невинні жертви циклу насильства, який розв’язала терористична організація ХАМАС. Нідерланди продовжуватимуть закликати до гуманітарних пауз і створення гуманітарних коридорів, щоб забезпечити можливість доставки товарів першої потреби - їжі, води та палива, аби цивільні мали доступ до допомоги, якої вони так відчайдушно потребують”, - написав Рютте у соцмережі Х.

Читайте також: Конфлікт на Близькому сході не повинен вплинути на допомогу Україні - Рютте

Прем’єр Нідерландів також зазначив, що обговорив ситуацію із заручниками.

Як повідомляв Укрінформ, Марк Рютте зустрівся у Єрусалимі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, говорили про війну між Ізраїлем і ХАМАС. За словами глави уряду Нідерландів, це була “хороша, але важка розмова”.

Після зустрічі з Нетаньягу Рютте вирушив до Рамалли, на Західний березі річки Йордан, щоб зустрітися із президентом Палестини Аббасом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-