Російський олігарх Мусаєв стверджує, що придбав медіагрупу Forbes

Російський олігарх Мусаєв стверджує, що придбав медіагрупу Forbes

Укрінформ
Власник російського Forbes бізнесмен Магомед Мусаєв стверджує, що викупив усю медіагрупу Forbes.

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на п'ять аудіо- і один відеозапис, у яких олігарх ділиться про угоду в приватних розмовах зі своїми діловими партнерами, передає Укрінформ.

«Я щойно купив глобальний Forbes. Ви ж розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ дасть мені доступ до будь-кого» - хвалиться Мусаєв під час однієї з розмов.

В іншому епізоді Мусаєв згадує американського підприємця Остіна Рассела, якого називає «обличчям» угоди. Він також наголошує, що про його власну причетність до неї слід мовчати.

«Я роблю це більш тонко...  - сказав він. – Розумієте, я працюю не кувалдою, не скальпелем, а лазером».

Читайте також: Суд арештував усі українські активи трьох олігархів, наближених до Путіна

Навесні 2023 року Рассел заявляв, що купує медіагрупу за 800 млн доларів.

Із записів незрозуміло, чи Мусаєв допоміг укласти угоду й у майбутньому отримає вплив завдяки своїй ролі, чи був він таємним інвестором, який інвестував гроші через інших осіб, чи він просто робив неправдиві або перебільшені заяви.

Рассел у розмові з виданням заперечив причетність Мусаєва чи інших росіян до угоди. Російський олігарх назвав «абсолютною нісенітницею» припущення про те, що він мав якийсь контроль над угодою, і заперечив, що розповідав своїм бізнес-партнерам про придбання Forbes.

Читайте також: У Німеччині обшукали нерухомість, пов’язану з російським олігархом Усмановим

За даними видання, обидва бізнесмени знають одне одного вже кілька років. У 2016 році Мусаєв допоміг залучити початкові інвестиції у розмірі 20 млн доларів у компанію Рассела Luminar, яка тоді тільки-но зароджувалася.

Мусаєв володіє ліцензією на видання Forbes Russia – одного з десятків місцевих видань журналу Forbes, що входять до загальної медіагрупи.

Пропозиція Рассела щодо Forbes привернула увагу Комітету з іноземних інвестицій у США (CFIUS), за словами двох людей, знайомих з цим питанням. CFIUS, що діє під егідою Міністерством фінансів, має повноваження перевіряти певні бізнес-транзакції США на предмет ризиків для національної безпеки. Комітет може наполягати на змінах або, в окремих випадках, просити президента заблокувати угоду.

Читайте також: Російському олігарху Чуркіну оголосили підозру у заволодінні майном Львівського автобусного заводу

У листі від 9 серпня сенатори з Комітету з питань розвідки Том Коттон і Марко Рубіо закликали міністра фінансів Джанет Єллен, переглянути угоду, стверджуючи, що Рассел «маскується під головного покупця», тоді як «очевидно, що він є лише каналом для великих іноземних інвесторів». Сенатори стверджували, що основна частина грошей надійшла від інвесторів з іноземними зв'язками, в тому числі від близького соратника Мусаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-