Суд арештував усі українські активи трьох олігархів, наближених до Путіна

Суд арештував усі українські активи трьох олігархів, наближених до Путіна

Укрінформ
Суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

Про це повідомила Служба безпеки України, передає Укрінформ.

Як нагадали в СБУ, згадані особи входять до оточення Президента Росії Володимира Путіна та причетні до «схем» масштабного фінансування російської збройної агресії.

Судове рішення стосується 20 компаній і фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії.

Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн. Серед заблокованих активів – фінансові і страхові компанії, підприємства мобільного зв’язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

Читайте також: За матеріалами СБУ арештували активи російських олігархів майже на 190 мільярдів

«Арешт цього майна не дозволить російським власникам «переписати» його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України», – пояснили в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні СБУ оголосила російському олігарху Фрідману підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-