СБУ оголосила підозру російському олігарху Фрідману

СБУ оголосила підозру російському олігарху Фрідману

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману, який фінансує агресію Російської Федерації в Україні.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність російського олігарха Михайла Фрідмана, який причетний до фінансування війни проти України. З початку повномасштабного вторгнення РФ він «влив» близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора», - ідеться в повідомленні.

Серед них - «Тульський патронний завод», який виробляє набої, а також «Уральський оптико-механічний завод імені Яламова», де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ.

«Для фінансування загарбницьких «проєктів» кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Російському олігарху повідомили про підозру за легалізацію ₴100 мільйонів - БЕБ

Також він задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «армия россии», яка постачається загарбникам на передову.

Разом з цим Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб загарбницьких угруповань РФ, які воюють в Україні.

Крім того, страхові компанії олігарха взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників на фронті.

Також російський олігарх забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства з ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі РФ мобільний зв’язок в тимчасово захоплених регіонах України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою).

Читайте також: У Києві презентували реєстр російських олігархів, які мають власність в Україні

Наразі підозрюваний переховується від правосуддя за кордоном. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі СБУ повідомили про підозру російському олігарху, президенту ФК «ЦСКА» Євгенію Гінеру, який побудував в тимчасово окупованому Криму дві теплоелектростанції та поставляв армії РФ боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-