Пекін заявив, що доповідь Пентагону про ядерні боєголовки Китаю спотворює факти

Пекін заявив, що доповідь Пентагону про ядерні боєголовки Китаю спотворює факти

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Китаю вважають доповідь Пентагону про понад 1000 ядерних боєголовок у КНР до 2030 року упередженою, і наполягають, що Китай не мав і не має наміру брати участь у гонці ядерних озброєнь.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає Укрінформ. 

«Ця доповідь Сполучених Штатів, як і подібні доповіді до неї, ігнорує факти, сповнена упереджень і поширює теорію про загрозу з боку Китаю», - сказала Мао.

За її словами, Китай твердо дотримується оборонної ядерної доктрини і підтримує свої ядерні сили на найнижчому рівні, необхідному для забезпечення національної безпеки.

«Ми не маємо наміру брати участь у гонці ядерних озброєнь із будь-якою країною. Поки жодна країна не використовує або не погрожує застосувати ядерну зброю проти КНР, їй не загрожуватиме ядерна зброя Китаю», - наголосила дипломат. 

Читайте також: Штати занепокоєні небезпечними діями військових пілотів Китаю

Як повідомляв Укрінформ, у щорічній доповіді Міністерства оборони США щодо Китаю ідеться, що кількість ядерних боєголовок, які Китай має на озброєнні у 2023 році, сягнула 500 одиниць. Вважається, що КНР збільшить цей показник удвічі до 2030 року і продовжуватиме нарощування ядерних сил далі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-