Британія направить в Естонію чотири тисячі солдатів для протидії можливим загрозам

Британія направить в Естонію чотири тисячі солдатів для протидії можливим загрозам

Укрінформ
Великобританія відправить наступного року в Північну Європу, зокрема в Естонією, 20 тис. військовослужбовців, а також вісім бойових кораблів, літаки та ударні вертольоти.

Про це передає Укрінформ із посиланням на ЗМІ.

"Мета - протистояння гібридним загрозам, зокрема спробам саботажу підводної інфраструктури. Для Естонії це означає, що протягом наступного року очікується поява близько 4 тис. британців", - повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Він додав, що залежно від специфіки навчань, солдати прибуватимуть до Естонії поступово упродовж року.

Читайте також: Британія розгорне 20 тисяч військових у Північній Європі - Сунак

Певкур зазначив, що експедиційний корпус під керівництвом Британії призначений для зміцнення присутності союзників у просторі Балтійського моря і захисту інфраструктури від можливих гібридних загроз.

"Ми говоримо і про те, що сталося торік у вересні з Nord Stream, і зараз із газопроводом Balticconnector, а також із кабелем зв'язку між Естонією та Фінляндією. Ми збираємося показати, що будемо захищати цю інфраструктуру. Це питання безпеки, і такі саботажі ми ігнорувати не будемо", - заявив Калев Стойческу, голова парламентської комісії з держоборони.

Читайте також: США перекинуть у Британію групу бомбардувальників B-1B Lancer - ЗМІ

До Об'єднаного експедиційного корпусу, очолюваного Великою Британією, також входять Естонія, Нідерланди, Латвія, Литва, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Данія та Ісландія.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Ріші Сунак у п’ятницю заявив, що Велика Британія планує посилити військову присутність у Північній Європі, включаючи розгортання 20 000 військових у регіоні наступного року, через побоювання через побоювання щодо російських диверсій на об'єктах критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-