У Єгипті відкриють КПП для евакуації із сектору Гази - Блінкен

У Єгипті відкриють КПП для евакуації із сектору Гази - Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен анонсував відкриття КПП "Рафах" у Єгипті для евакуації громадян із сектору Гази.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

"Рафах буде відкрито. Ми разом з ООН, Єгиптом, Ізраїлем та іншими країнами створюємо механізм, який дасть змогу доставити допомогу і доставити її тим, хто її потребує", - заявив Блінкен після зустрічі з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ель-Сісі.

Читайте також: Бербок закликала Ізраїль врахувати гуманітарну ситуацію у Газі при проведенні там операції

Блінкен, який зустрічався з різними регіональними лідерами, включно з лідерами Саудівської Аравії, Бахрейну та Об'єднаних Арабських Еміратів, сказав, що мав "дуже хороші розмови" як з ель-Сісі, так і зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

Він додав, що всі країни, з якими він спілкувався, поділяють мету Білого дому - запобігти ескалації і забезпечити допомогу цивільному населенню, яке опинилося в секторі Гази.

"Це важкий і складний час, але я чув, що всі країни сповнені рішучості подолати його, пройти через нього і зробити це разом", - сказав Блінкен.

Читайте також: Єгипет направив запрошення на міжнародну зустріч через бойові дії між Ізраїлем і ХАМАСом

Як повідомлялося, 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС здійснило масштабну атаку на Ізраїль. Вторгнення бойовиків супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення, зокрема дітей. Унаслідок атаки загинули понад 1300 ізраїльтян, більше сотні людей бойовики захопили у заручники.

Ізраїль оголосив про початок військової операції проти ХАМАСу в ніч проти 13 жовтня та попередив ООН, що все населення на північ від Ваді-Гази має переселитися до південної частини протягом наступних 24 годин. У цьому регіоні проживають близько 1,1 мільйона людей.

За даними ООН, понад 423 тисячі мешканців сектору Гази залишили свої домівки ще до того, як Ізраїль наказав їм евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-