Єгипет направив запрошення на міжнародну зустріч через бойові дії між Ізраїлем і ХАМАСом

Єгипет направив запрошення на міжнародну зустріч через бойові дії між Ізраїлем і ХАМАСом

Укрінформ
Єгипет направив запрошення на міжнародну зустріч через бойові дії між Ізраїлем і ХАМАСом.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

У заяві президента Єгипту, яка включає резолюції Ради національної безпеки країни, йдеться, що Єгипет прагне налаштувати комунікацію з регіональними та міжнародними гуманітарними організаціями, аби доправити необхідну допомогу в сектор Гази.

Проте детальнішої інформації про те, хто був запрошений і коли це може відбутися, наразі немає.

Єгипет готовий докласти всіх зусиль, щоб заспокоїти ситуацію, пов’язану з бойовими діями між Ізраїлем і ХАМАСом, йдеться у заяві. Зазначається, що національна безпека країни є "червоною лінією" і що не буде "ніякої самозаспокоєності" в її захисті.

Крім того, як зазначає видання, держсекретар США Ентоні Блінкен знову відвідає Ізраїль у понеділок і зустрінеться з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху та іншими ізраїльськими посадовцями, повідомив речник Державного департаменту Метью Міллер.

Читайте також: Китай заявляє, що Ізраїль перетнув межу самооборони в Газі

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської ради Шарль Мішель скликає на 17 жовтня позачерговий віртуальний саміт лідерів ЄС, аби обговорити напад ХАМАСу на Ізраїль та його відповідь.

У суботу єгипетські офіційні особи заявили, що Єгипет, Ізраїль та США домовилися дозволити іноземцям у Газі евакуюватися через контрольно-пропускний пункт «Рафах» пізніше у суботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-